VOSKOVAK L
Vobrousek se rozrostl o dalšího člena, který se bude s radostí starat o vaše pečivo. Jedná se o látkový sáček, který je impregnovaný naší Vobrousek směsí.
Seznamte se s voskovakem. Je s námi sice krátce, ale my už ho milujeme :)
A proč?
- Udrží pečivo déle čerstvé (prodlouží životnost o 3-5 dní oproti normálu)
- Jedná se o kompromis mezi utěrkou a igelitový pytlíkem
- Oproti obyčejné utěrce redukuje přísun vzduchu, tudíž nedochází k rychlému vysychání
- Oproti igelitovému sáčku je však trošičku propustný, takže pečivo neplesniví
- Je napuštěný směsí včelího vosku, jojobového oleje a pryskyřice - je tak omyvatelný a přirozeně antibakteriální
- Je jednoduchý na použití i údržbu
- Je na něj krásný pohled :)
Jak je velký?
Pečivák je povoskovaný vak a má rozměry 34x32 cm.
To znamená, že si do něj bez problému zabalíte různé typy chlebů včetně kulatých (cca do průměru 30 cm). Pojme rovněž chleba z domácí pekárny, anebo 8 rohlíků.
Jak se používá?
Aby docházelo k požadované ochraně pečiva, je nutné pečivák správně používat, ale nebojte je to lehké jako facka.
Jde hlavně o důsledné uzavírání. Bližší info naleznete zde.
Jaký rozdíl je oproti obyčejnému Vobrousovi a Vobr Vobrousovi?
Materiálově žádný, pouze tvarový. Jedná se o vak. Hlavní výhoda je ještě jednodušší používání a možnost uchovávat opravdu hodně pomoučněné pečivo. Mouka snižuje lepivost našich plátýnek a tím pak dochází k menšímu utemování pečiva. U pečiváku mouka na pečivo nevadí. Naopak standardní Vobrousky nabízejí širší využití (tzn. i mimo pečivový sektor).
Upozornění: Jedná se o ruční práci, navíc s přírodními materiály, a jednotlivé kousky se mohou od sebe lehce lišit. To se nejvíce projevuje na barevnosti vosku – občas včelky opylují to, jindy zas ono… Vždy však Vobrousky kontrolujeme a Vy si mužete být jisti, že obdržíte funkčního pomocníka do domácnosti.
K výrobě Vobrousků využíváme přírodní nebělenou bavlnu - to může způsobovat, že u varianty Natur se mohou objevovat drobné částečky z nezpracované bavlny. Na funkci ani estetiku to nemá žádný vliv, uvádíme to proto, aby nedocházelo k mýlkám, že se jedná o nečistoty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.